Bergklooster heeft vorig jaar een pand gekocht nabij de begraafplaats dat nu de bestemming museum heeft gekregen.

Afgelopen zaterdag 24 juli is er bij de gedenksteen van Thomas a Kempis een Zomeravondontmoeting georganiseerd door de stichting Thomas a Kempis dat in het teken stond van de herdenking van het 550e sterfjaar van Thomas a Kempis die op 25 juli 1471 is overleden.

In de podcast Werk in Uitvoering loopt maker Joris Kreugel een dagje mee op de werkvloer van mensen met de meest uiteenlopende beroepen. Hoe kijkt de gemiddelde Nederlander tegen zijn of haar baan aan? Brengt het hen passie en plezier? En wat levert het qua salaris eigenlijk op? Hoe ziet een werkdag er uit, hoeveel plezier brengt het werk? Joris Kreugel probeert in deze podcast antwoord krijgen op deze en meer vragen.

In februari liep hij een tijdje mee met de beheerder van Bergklooster Bert Pierik.

De aflevering is te vinden op: www.maxvandaag.nl/podcast/podcast-werk-in-uitvoering/.

Op Nieuw Bergklooster is een nieuwe permanente berging gebouwd met een toiletvoorziening en schaftruimte. Wat nog ontbrak was een luiklok. Begin zomer 2017 is een nieuw gegoten  luiklok in gebuik genomen en begeleid de overledenen naar hun laatste rustplaats.

De elektrisch te bedienen klok is gegoten door klokkengieterij Reiderland. Kijk op Youtube voor een filmisch verslag.

Voor bezoekers valt het niet altijd mee om een specifiek graf te vinden. Bergklooster heeft om en nabij de zesduizend graven. Vooral oudere graven zijn soms moeilijk te vinden. Bij de beide toegangen hangt een kaart met een indeling op het informatiebord. Van oudsher zijn de graven in chronologische volgorde uitgegeven en daardoor ook terug te vinden. Vanaf heden is de plattegrond van begraafplaats Bergklooster te vinden in een app

Jaarlijks vindt op begraafplaats Bergklooster en Kranenburg een wandeltocht plaats. De begraafplaatsen Bergklooster, Kranenburg en het terrein van Crematorium Kranenburg worden dan 's avonds verlicht met fakkels en vuurkorven.