Op 19 november 2022 vindt op begraafplaats Bergklooster en Kranenburg Herdenken Belicht, een wandeltocht om te gedenken, plaats. De begraafplaatsen Bergklooster, Kranenburg en het terrein van Crematorium Kranenburg en het uitvaartcentrum worden dan 's avonds verlicht met fakkels en vuurkorven. Op een aantal verschillende plekken wordt live muziek gespeeld. Tijdens deze wandeltocht kunt u op uw eigen manier uw overleden dierbaren gedenken.

Meer informatie: https://herdenkenbelichtzwolle.nl

Uitnodiging pdf: pdfuitnodiging_A4_HB_2022.pdf

De filmploeg van het programma Firma Erfgoed met presentator Aldith Hunkar heeft ook op de begraafplaats Bergklooster en het ThomasaKempismuseum opnamen gemaakt voor de vierde aflevering over Moderne Devotie.

Op woensdagmiddag 2 maart rond 15.30 uur zal de wethouder cultuur en cultuurhistorie mevrouw Monique Schuttenbeld het THOMAS A KEMPIS MUSEUM aan de Bergkloosterweg nr. 3A officieel openen.

Vanmiddag heeft Anja Roelfs de Groene Prijs 2022 uitgereikt aan Bert Pierik, beheerder van de Begraafplaats Bergklooster.

Bergklooster heeft vorig jaar een pand gekocht nabij de begraafplaats dat nu de bestemming museum heeft gekregen.

Afgelopen zaterdag 24 juli is er bij de gedenksteen van Thomas a Kempis een Zomeravondontmoeting georganiseerd door de stichting Thomas a Kempis dat in het teken stond van de herdenking van het 550e sterfjaar van Thomas a Kempis die op 25 juli 1471 is overleden.