Op 2 maart heeft wethouder van Cultuur Monique Schuttenbeld het museum officieel geopend.Bij de gedenksteen van Thomas a Kempis bij de zijingang van de begraafplaats Bergklooster werden de genodigden verwelkomt door voorzitter Jan Beumer van de Vereniging Begraafplaats Bergklooster en waarnemend voorzitter van de Stichting Thomas a Kempis Zwolle Jan Bijlsma.

foto Wim Cappers

Vandaar wandelde het gezelschap naar de toegangssteen die tijdens graafwerkzaamheden teruggevonden is voor de oude voormalige school. Oud steenhouwer dhr. Aart Eltink heeft de steen voorzien van de tekst ‘Museum Thomas a Kempis’.

P1000309 2

Een opnieuw geschilderd oud portret van Thomas a Kempis van de hand van kunstenaar Henk Groote werd eveneens onthuld in het museum. 

foto Wim Cappers schilderij

Museum Thomas a Kempis is tot nu toe nog beperkt toegankelijk. Het streven is om op dinsdagmiddag en in het weekend zaterdag- en zondagmiddag het museum open te stellen. Een groep vrijwilligers die helpt met de openstelling wordt nog geformeerd.

Als u het museum wilt bezoeken kunt u het beste een afspraak maken met de beheerder van Bergklooster Bert Pierik. Dat kan bij voorkeur via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 06-237 55 481.

Links:
Opening museum film (27 min) zie: https://www.youtube.com/watch?v=8K8rz9b3BHg
Link rtv Oost https://www.rtvoost.nl/nieuws/1987569/middeleeuwse-monnik-thomas-a-kempis-krijgt-eigen-museum-in-zwolle
Link Stentor https://www.destentor.nl/zwolle/in-klein-zwols-museum-komt-alles-van-thomas-a-kempis-bij-elkaar~a35e37a3/
https://www.destentor.nl/zwolle/met-een-eigen-museum-kan-thomas-a-kempis-ook-ruim-550-jaar-na-zijn-dood-nog-voor-verbinding-zorgen~ada04d6a/