As kan worden bijgezet in een particulier graf in een bij voorkeur oplosbare asbus. Vanaf januari 2014 biedt Bergklooster de mogelijkheid om een speciaal urnengraf in gebruik te nemen. Op de nieuwere gedeeltes zes en zeven zijn een dertig tal plekken gecreëerd. Verspreid over de begraafplaats, onder diverse bomen in de boomspiegels, is ook plek voor een urnengraf.

Grafmonumenten op deze graven voldoen aan de bestaande voorschriften van de reguliere graven. Er kan dan een staand monument van maximaal 70 cm breed en 120 hoog geplaatst worden, kleiner is uiteraard toegestaan. Er mag een keldertje geplaatst worden waarin vier asbussen kunnen geplaatst worden. Een tweede keldertje kan bijgeplaatst worden. As kan ook bijgezet worden direct in de grond in een biologisch oplosbare urn zoals dat in de reguliere graven de gewoonte is.

De kosten bedragen totaal € 548,-. Voor de eenmalige aankoop van het grafrecht 343,- inclusief keldertje voor 4 urnen, met de mogelijkheid voor uitbreiding met een extra kelder en inclusief eerste asbijzetting en vijf jaar onderhoudskosten € 205,- . Op verzoek kunt ook voor langere tijd de onderhoudskosten afkopen, zie ook de tarieven onderhoudskosten.De kosten voor een volgende asbus bijzetting zijn € 185. Reguliere graven zijn altijd beschikbaar voor een gangbare begraving en bijzetting van as.