Bergklooster heeft vorig jaar een pand gekocht nabij de begraafplaats dat nu de bestemming museum heeft gekregen.

Afgelopen zaterdag 24 juli is er bij de gedenksteen van Thomas a Kempis een Zomeravondontmoeting georganiseerd door de stichting Thomas a Kempis dat in het teken stond van de herdenking van het 550e sterfjaar van Thomas a Kempis die op 25 juli 1471 is overleden.

IMG 20210726 081231 3 3

Bezoekers van de Herdenking kregen een eerste indruk van het museum in wording want het is nog niet klaar en opengesteld want Voor de bouwvak is de verbouwing grotendeels afgerond maar helaas nog niet afgerond.

Ook moet er nog een groep vrijwilligers opgezet worden die helpen het museum open te stellen.

De Vereniging Begraafplaats Bergklooster is eigenlijk de erfgenaam van de kloostergronden en heeft daarom het initiatief genomen om het pand in te richten als een museaal informatie centrum van Thomas a Kempis.

In de stad Zwolle is niet echt een plek waar bezoekers informatie kunnen verkrijgen over Thomas a Kempis, de schrijver van het boekje ‘de Navolging van Christus’ waarvan gezegd wordt dat het na de bijbel een van de meest verspreide boekjes over de christelijke wereld is.

In het museum zijn kloostervondsten te bekijken, allerlei afbeeldingen van Thomas a Kempis door de eeuwen heen en tientallen exemplaren van uitgiftes van zijn boekje.

Voor meer informatie kan men terecht bij de beheerder via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Bekijk hier het item van RTV Oost

 

Website NOS: Na 550 jaar krijgt schrijver en mysticus Thomas a Kempis een museum in Zwolle

De Stentor: In klein Zwols museum komt alles van Thomas a Kempis bij elkaar