Een uitvaart brengt vaak hoge kosten met zich mee. Bergklooster streeft ernaar om het begraven voor iedereen betaalbaar te houden. Wie geen graf heeft op Bergklooster betaald het tarief voor een begrafenis in een nieuw particulier eigen graf op Nieuw Bergklooster: totale kosten € 1.870,-. In dit bedrag zit eenmalig de aankoop van het grafrecht dat nooit meer verlengd hoeft te worden, het openen en sluiten van het graf voor de eerste begraving en tien jaar onderhoudskosten.

Menigeen denkt bij leven al na over de laatste gang. Als er nog geen sprake is van een overlijden kunnen keuzes zonder de emotionele druk van het afscheid gemaakt worden. Zo is het mogelijk om op Bergklooster vooraf al een plek uit te zoeken. De grafrechten worden aangekocht en na keuze, minimaal voor tien jaar, wordt het onderhoud (retributie) geregeld.

Voor vragen kunt u contact met ons opnemen:

Vereniging Begraafplaats Bergklooster
B. Pierik, secr/penm. beheerder
Bergkloosterweg 92
8034 PS ZWOLLE
telefoon: 038 4532281

Of stuur een mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.l

Als een dierbare overlijdt komen nabestaanden onder emotionele omstandigheden voor veel keuzes te staan. Vrijwel altijd wordt een uitvaartverzorger in de hand genomen die helpt het afscheid vorm te geven. De overledene krijgt een laatste verzorging en wordt thuis of in een uitvaartcentrum opgebaard. De tijd en plaats van het afscheid; meestal een kerk of uitvaartcentrum, wordt besproken, vooraf aan de begrafenis op de begraafplaats. Nabij Bergklooster is het uitvaartcentrum Kranenburg gelegen waar elf opbaarkamers beschikbaar zijn. De nabestaanden krijgen een sleutel van zo’n kamer en kunnen zelf bepalen wanneer ze de overledene willen bezoeken. In het uitvaartcentrum kan ook de afscheidsplechtigheid plaats vinden. Soms maakt men gebruik van de aula van de Gemeentelijke begraafplaats Kranenburg.

Voor bezoekers valt het niet altijd mee om een specifiek graf te vinden. Bergklooster heeft om en nabij de zesduizend graven. Vooral oudere graven zijn soms moeilijk te vinden. Bij de beide toegangen hangt een kaart met een indeling op het informatiebord. Van oudsher zijn de graven in chronologische volgorde uitgegeven en daardoor ook terug te vinden.

Bergklooster is een rustplaats. Het onderhoud van de begraafplaats is zoveel mogelijk op gericht om rust en harmonie te bewaren. Regelmatig vinden er begrafenissen plaats die op een goede wijze moeten kunnen verlopen . Door richtlijnen voor de grafbedekking aan te geven voor maximale grote en materiaalkeuze wordt de rust gewaarborgd. De keuzevrijheid is groter geworden met de aanleg van Nieuw Bergklooster.