Opening Nieuw Bergklooster 037 MediumDe uitbreiding van begraafplaats Bergklooster is zaterdag 12 mei officieel in gebruik genomen. Vanaf nu is het mogelijk om begraven te worden op het nieuwe deel, dat grenst aan de gemeentelijke begraafplaats Kranenburg. Begraafplaats Bergklooster was al enige tijd aan uitbreiding toe. Dat lukte echter niet op aangrenzende percelen, vandaar dat gekozen werd voor een terrein aan het begin van de Bergkloosterweg.

Het nieuwe deel is een moderne begraafplaats, waar meer vrijheid in grafbedekking is toegestaan dan bij de oude begraafplaats. Er is gekozen voor een ruimere opzet waardoor alle graven aan een pad liggen en helemaal bedekt mogen worden met een grafmonument of tuintje.

Tijdens de officiële openingsplechtigheid werden drie toegangsstenen onthuld. Op het wandelpad van uitvaartcentrum Kranenburg naar het nieuwe Bergkloostergedeelte staan er twee, waarmee tegelijk ook de scheiding met het naastgelegen Kranenburg aangegeven wordt. Aan de zijde van de Bergkloosterweg is een steen geplaatst die voorheen op een graf gestaan heeft. Dit als symbool voor de verbinding met het 'oude' Bergklooster. Op de steen is een zon gegraveerd. "Omdat licht het kenmerk is van deze nieuwe begraafplaats. Ook de tuin die is aangelegd verbeeldt het licht en de zon", aldus beheerder Bert Pierik van Bergklooster.

© de Stentor, op dit artikel rust copyright.