Nieuwe Luiklok op berging Nieuw Bergklooster

Berging Nw B 015 kl

Op Nieuw Bergklooster is een nieuwe permanente berging gebouwd met een toiletvoorziening en schaftruimte. Wat nog ontbrak was een luiklok. Begin zomer 2017 is een nieuw gegoten  luiklok in gebuik genomen en begeleid de overledenen naar hun laatste rustplaats. De elektrisch te bedienen klok is gegoten door klokkengieterij Reiderland. Kijk op Youtube voor een filmisch verslag.

Berging luiklok N 005 kl

 

30 mei 2017: wandeling 'Week van de begraafplaats'

Programma dinsdagavond 30 mei 2017:

Dit jaar is in het kader van de landelijke week van de begraafplaats een  wandeling georganiseerd in samenwerking met het uitvaartcentrum Kranenburg en de Gemeentelijke begraafplaats Kranenburg.

Het thema van de week is dit jaar is duurzaamheid.

programma:

18.30 ontvangst Uitvaartcentrum Kranenburg

18.45 start gezamelijke wandeling begraafplaats Kranenburg en de oude begraafplaats Bergklooster en Nieuw Bergklooster

20.15 Informatie en afsluiting in uitvaartcentrum

zomer juni 2013 008 - kopie

 

Bezoek grafkelder mr P.R. Feith en vrouwe A.M.Feith-TendallWeek vdbgrplts2015 018 kl

 

Documentaire film over Bergklooster

De film is gemaakt door Veasonic audiovisuele producties (Michiel Boogerman en Maarten Boogerman).

Herdenken Belicht wandeltocht voor nabestaanden

herdenken belicht 2014 039 - kopieuitnodiging-lichtjestocht-A4-webJaarlijks vindt op begraafplaats Bergklooster en Kranenburg een wandeltocht plaats. De begraafplaatsen Bergklooster, Kranenburg en het terrein van Crematorium Kranenburg worden dan 's avonds verlicht met fakkels en vuurkorven. Op een aantal verschillende, speciaal gecreƫerde, plekken wordt passende muziek gespeeld. Tijdens deze wandeltocht kunt u op uw eigen manier uw overleden dierbaren gedenken.

Bekijk hier de foto's van de afgelopen wandelingen.

De avond is voor 2017 gepland op 25 november. Aanvang Uitvaart centrum Kranenburg18.00-18.30  uur.

Kijk voor meer info op http://herdenkenbelichtzwolle.nl. 

 

Oude zerk van Jan Mulert gerestaureerd en bezocht door wethouder Jan Brink

Na de eerste restauratie in 1987 was de zerk weer toe aan een nieuwe restauratie. Omdat de zerk een paar jaar geleden is aangewezen als gemeentelijk monument is in samenspraak met Monumentenzorg, onder supervisie van Adviesburo De Vaal b.v., de restauratie uitgevoerd door Steenhouwerij Zwederik. De zerk is schoon gestoomd en daarna gescand om het erosieproces in de toekomst goed te kunnen volgen. De oude voegen zijn uitgebikt en gevuld met kunsthars. Daar bovenop zijn de naden met speciale mortel gevoegd waardoor de naden nauwelijks meer zichtbaar zijn. Ooit in de kapel begraven tussen de kloosterlingen rust Mulert ( + 1540 ) nu verder tussen de hedendaagse graven onder de fraai gerestaureerde zerk.

Lees meer: Oude zerk van Jan Mulert gerestaureerd en bezocht door wethouder Jan Brink